Περιγραφή
“ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ
ΟΙΝΟΣ ΡΟΖΕ ΗΜΙΞΗΡΟΣ
Το εξαιρετικό ροζέ κρασί της NICO LAZARIDI, προέρχεται από τις ποικιλίες Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon. Η ετικέτα του αποτελεί μέρος της οικογένειας των προϊόντων Château Nico Lazaridi.
Η συμπλήρωση τριών δεκαετιών από την πρώτη εμφιάλωση του CHÂTEAU NICO LAZARIDI είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για γιορτή αλλά και για νέα ξεκινήματα: οι τρεις οίνοι Château Nico Lazaridi, λευκό, ερυθρό και rosé, κυκλοφορούν πλέον με νέες ετικέτες, φιλοτεχνημένες από τον Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργο Ταξίδη.
Η τέχνη του κρασιού είναι μια ανθρώπινη δραστηριότητα, χειρωνακτική και επίπονη. Το κρασί «φτιάχνεται» από ανθρώπινα χέρια και είναι προορισμένο για τον άνθρωπο. Στα έργα που κοσμούν τις νέες ετικέτες δίνεται έμφαση στον άνθρωπο και πιο συγκεκριμένα στο χέρι του, καθώς με αυτό επεξεργάζεται τον οίνο.
Και τα τρία έργα που απεικονίζονται στις νέες ετικέτες συνιστούν μαζί μια τριλογία που αφορά στις δράσεις του ανθρώπου πάνω στο αμπέλι, τοποθετημένες μέσα σε τρία ξεχωριστά χρονικά πλαίσια. Η ετικέτα του rosé οίνου αναφέρεται στο μέλλον καθώς βλέπουμε ένα ανθρώπινο χέρι με ένα κλαδευτήρι: το κλάδεμα της αμπέλου είναι μια ενέργεια που υποδηλώνει την προσμονή, την αναμονή για κάτι καινούργιο
ύπος: Οίνος Ερυθρωπός Ημίξηρος.
Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα.
Ποικιλίες: Cabernet Franc 70%, Cabernet Sauvignon 30%.
Αμπελώνες: Δημοτικό Διαμέρισμα Αδριανής.
Καλλιέργεια: Σε υψόμετρο 250m και με προσανατολισμό γραμμών φύτευσης από Βορρά προς Νότο απλώνονται οι αμπελώνες δίνοντας άριστα αποτελέσματα πρώτης ύλης για την παραγωγή αυτού του κρασιού.
Ημερομηνία τρύγου: Αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση– Ωρίμανση: Παραδοσιακή μέθοδος οινοποίησης που βασίζεται στη χαμηλή θερμοκρασία συνεπικουρούμενη από την μέθοδο Tavel όπου το γλεύκος παραμένει για μικρό χρονικό διάστημα μαζί με τα στέμφυλα. Κατόπιν ακολουθεί κλασική ροζέ οινοποίηση σε χαμηλή θερμοκρασία 12-14ΟC.
Οινολογικές αναλύσεις:
Αλκοολικός τίτλος: 13.3 %
Ολική Οξύτητα 6.0 g/l
Ανάγοντα σάκχαρα : 12.00 g/l
pH: 3,4
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ένα ελκυστικό χαρμάνι με ιριδίζον ροζ χρώμα στο οποίο συνδυάζονται η κομψότητα του Cabernet Franc με τα έντονα φρουτώδη αρώματα του Cabernet Sauvignon. Αρώματα που θυμίζουν φραμπουάζ, ώριμη φράουλα, κεράσι με γλυκές νύξεις (γλυκό του κουταλιού κεράσι). Ευχάριστη οξύτητα που ισορροπεί με τα υπολειμματικά ζάκχαρα.
Φύλαξη–Παλαίωση: Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο.
Γευστικό ταίριασμα: Σερβίρεται δροσερό στους 8-10ΟC, συνοδεύοντας ευχάριστα ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, φρούτα και ελαφρά δροσερά γλυκά.”