Περιγραφή
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
95% Chardonnay – 5% Malagousia
Zυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές (70%). Zυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούρια γαλλικά barriques για 6 μήνες (30%). Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση και batonnage. Πώμα βιδωτό. Ανανάς, ροδάκινο, νύξεις λεμονιού, πράσινες ανταύγειες, δροσερή πιπεράτη γεύση.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά ARMYRA / 2018
Κατηγορία Ξηρός λευκός
Κατάταξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες Chardonnay 95% Μαλαγουζιά 5%
Αμπελώνες Κορινθία και Αργολίδα
Κυρίαρχος τύπος εδάφους Αμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) Chardonnay: 27 έτη
Μαλαγουζιά: 15 έτη
Στρεμματικές αποδώσεις 950 kg/στρ. (57 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου Chardonnay: Μέσα Αυγούστου
Μαλαγουζιά: Τέλος Αυγούστου
Οινοποίηση/Ωρίμανση Chardonnay: Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14˚C.
Αλκοολική ζύμωση στους 16˚C.
Το 70% του μούστου ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Το 30% ζύμωσε σε καινούργια γαλλικά δρύινα barriques 225 λίτρων, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage.
Μαλαγουζιά: Προζυμωτική εκχύλιση για 24 ώρες στους 10˚C. Αλκοολική ζύμωση στους 16˚C σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωρίμανση εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage.

